Ferie med barna

ferie-med-barna.jpg

Ta ferie med barna!

Ferien nærmer seg, og kanskje også funderinger rundt det å reise med barna. Selvfølgelig kan det la seg gjøre! Bruk litt tid på å tenke over hva som er et godt reisemål for hele familien. Alle familiemedlemmer bør få noe ut av reisen. Skal dere reise på eventyrreiser til land lenger bort, spiller din egen reisevane inn, det gjør det naturligvis enklere om du har vært på en liknende reise tidligere og vet hva du gir deg inn på. Da kan du også lettere se hva som kan komme til å bli utfordringer på veien.

Tenk også på at barna kanskje ikke alltid har samme prioriteringer som de voksne, å få bade og plaske i et basseng i timevis pleier å være helt øverst på de fleste barns ønskeliste, uansett hvor i verden man befinner seg. Å reise med barn er naturligvis litt dyrere enn å reise alene, men også enda morsommere! Med barna oppstår situasjoner som man aldri ellers skulle havne i. Mennesker man møter på avsidesliggende reisemål er ofte mer intressert i dere som familie enn i deg som turist. Barna bygger broer til mennesker og en desperat jakt på et toalett for minsten kan lede til at man blir invitert hjem til noen på middag.
Nyt reisen på forskudd! Planlegg sammen - ha familieråd eller kosekveld der alle er med og planlegger. Kikk på kartet og se hvor dere skal reise, og fortell litt om hva dere skal gjøre og oppleve fra barnas synsvinkel. Hva setter barna pris på- finnes det strand, basseng, isbar?
Hvor mye du enn lengter etter ferien selv, bør du ikke gi barna for høye forventninger om hvordan det skal bli og alt dere skal rekke, da er det lett at det blir skuffelser om det ikke blir som planlagt, og du kan komme til å tilbringe hele reisen med å svare på spørsmålet - når skal vi....?
sjoroverskattejakt.jpg

Sjørøverskattejakt: Skattejakt på de syv hav
Arranger det absolutt morsomste sjørøverfest med vår sjørøverskattejakt på de syv hav! Barna får begi seg ut på et spennende eventyr i jakten på den store sjørøverskatten. De får løse vriene gåter og utfordringer i sin søken etter skatten!
Les mer og bestill 4-6 år>>
Les mer og bestill 7-10 år>>

 
La barna pakke en egen liten koffert og ta med favorittleker, spill, bøker og puslespill. Kofferten kan gjerne ha hjul og være barnets eget ansvar på reisen.
Pakk rikelig med overraskelser, det er alltid bra å kunne trylle fram litt å pusle med som tidsfordriv når man skal vente. Tips Skattejakt for barna! Med vår ferdige skattejakt arrangerer en morsom skattejakt for barna på bare noen minutter. Skattejakt for barna
• Ha alltid med noe å drikke og noe å tygge på. Å reise er spennende og framkaller en pirrende følelse i magen som gjerne stilles med kjeks og mat. Planlegg slik at dere har med snacks og drikke i passende mengder både på vei til reisemålet - uansett om dere reiser med bil, fly eller tog - og på en dagsutflukt på reisemålet.
skattejakt-utendoers.jpg
Skattejakt for barna UTENDØRS
En kjempemorsom skattejakt for barna, som skal skje utendørs. Fungerer i hagen, på gårdsplassen, i parken og på lekeplassen. Du får alt klart til bruk, legger til noen enkle rekvisita og skattejakten er kjapt klar. Perfekt til bursdagen eller for å gjøre familiefesten enda morsommere for barna.
Les mer og bestill>>

skattejakt-%20for-barna.jpg Skattejakt for barna
Med vår ferdige skattejakt arrangerer du en profesjonell og morsom skattejakt for barna på bare noen minutter! Skattejakten er klar til bruk og fungerer i alle hjem. Du tilpasser selv lengde og vanskelighetsgrad ved å velge bort ledetråder. Perfekt til barneselskapet, bursdagen eller i jakten på påskeegget!
Les mer og bestill>>

Ha en tidsplan som ikke er for presset. Ta en aktivitet på formiddagen og bestem deretter om dere skal gjøre mer eller bare hvile og bade. Pass på å sove middag i ferien - midt på dagen er det som varmest og solen kan være ubarmhjertig. Har man hvilt en stund på dagen blir det kortere til latter og moro om kvelden. Les barnas signaler og ta en ispause før de blir for trøtte og grinete.

• Barn trives best med andre barn. Ta vare på de anledningene som byr seg under hele reisen der de kan leke og bli kjent med barn dere møter. Lær noen små ord og fraser på det lokale språket - det åpner dører og hjerter.

• Den virkelige reisen begynner når det ikke går som planlagt... Ofte oppstår uventede og morsomme situasjoner som gjør reisen minneverdig. Vær forberedt på avvik fra planen og behold det gode humøret - det smitter av seg på alle.

jungelmysteriet.jpg Skattejakt: Jungelmysteriet
En ordentlig spennende skattejakt for alle små eventyrere! La barna begi seg ut på ekspedisjon i jungelen for å finne Mayaindianernes glemte by og en myteomspunnet skatt! Det blir et eventyr fylt av spennende utfordringer, gåter som må løses og møter med jungelens ville dyr!
Les mer og bestill 4-6 år>>
Les mer og bestill 7-10 år>>

detektivmysteriet.jpg

Skattejakt: Detektivmysteriet
I Lillesund herjer den beryktede skurken "Skyggen" og mystiske ting skjer; verdifulle bøker forsvinner fra biblioteket. Byens klønete detektiv Fingal Finn tar på seg utfordringen med å finne bøkene, men bibliotekaren Bella Blære vet bedre og ber istedet barna hjelpe til - og hun utlyser en belønning til dem som kan finne de forsvunnede bøkene!
Les mer og bestill 4-6 år>>
Les mer og bestill 7-10 år>>


Barnen glemmer reisene etterhvert når de vokser opp. Film og ta bilder så dere kan gjenoppleve reisen mange ganger når dere har kommet hjem. Er barna litt større, skriv også dagbok sammen. Det er morsomt å sammenfatte dagen og sine opplevelser. Dagboken er også en god støtte for hukommelsen når dere kommer hjem.

 

Filmen Mamma Mia utspiller seg på en fantastisk vakker og typisk gresk øy et sted ved Egeerhavet. Mange har nå fått vite at øya heter Skopelos og ligger en drøy times båtreise fra den populære øya Skiathos.

Skopelos sies å være en av de roligste og vakreste øyene i det greske øyriket. Øya er fortsatt ganske uoppdaget for skandinavene. Flesteparten av turistene er grekere, noe som tydelig merkes på tavernaene og utelivet. Øya er grønn og frodig med turkist badevann, herlige badebukter og har mange små klostre og kirker - det finnes faktisk en kirke for hver dag i kalenderåret! Mer fakta om øya finner du her>>

dinosaurmysteriet.jpg Skattejakt: Dinosaurmysteriet
Liker barnet ditt dinosaurer? Da er det denne skattejakten i dinosaurenes verden dere skal ha på barneselskapet eller for å gjøre noe spesielt ut av en annen anledning! Den rampete Pterodactylusungen Pelle har gjemt Diplodocusmamma Dianas seks egg - det blir barnas oppgave å finne eggene før de klekkes!
Les mer og bestill 4-6 år>>
Les mer og bestill 7-10 år>>

safari-selskabspakke.jpg

Barneselskapspakke: Safariselskap
La barna begi seg ut på safari og løse seks spennende utfordringer. Hvert barn får et safaripass som de limer dyremerker i. Du får alt du behøver, fra invitasjonskort til ferdig aktivitet med ufordringer, safaripass, dyremerker, diplom og til og med en liten malebok som alle kan ta med seg hjem.
Les mer og bestill>>


mystery-manor.jpg

Mordmysterie: Mordet på Mystery Manor
Mordet på Mystery Manor er en utfordrende, morsom og enkelt gjennomførbar mordgåte til middagen. Mordgåten krever ingen utkledning eller skuespillerinnsats av gjestene, men er et vrient mordmysterie som alle kan være med å løse!
Les mer og bestill>>


Å TA SEG DIT

De fleste charterselskaper som Apollo og Ving har reiser til Skopelos. Hvis du vil fly dit på egen hånd kjøper du en flybillett til Skiathos og tar båt derfra til Skopelos. Båtreisen tar en drøy time og båtforbindelsene er veldig bra.

Å TA SEG RUNDT

I Skopelos by kan man leie bil, moped og sykkel. Mellom Skopelos by og Glossa går det lokalbusser som stopper ved mange av landsbyene og strendene langs veien. Fra havna går utfluktsbåter hver morgen til øya Alonissos med den med den omkransende marine nasjonalpark og har man flaks kan man se delfiner på båtreisen!

BADELIVET...

Det er bare å velge og vrake mellom Skopelos herlige strender som ofte ligger innklemte i sjarmerende små badebukter. Strendene er varierte og det finnes noe for enhver, alt fra lange sandstrender og bortgjemte badebukter til dramatiske rev og klipper. Det turkise havet er krystallklart og kan nok omvende selv den største badepyse! Noen av de mest populære strendene er Stafilos og Velani- som ligger nær Skopelos by- og Mila som ligger ved turistmålet Panormos. Limnoari er også verdt å nevne der den ligger i en vakker bukt omgitt av høye berg med furutrær som strekker seg helt ned til havet.

BYER PÅ SKOPELOS

Skopelos by og Glossa er øyas fineste byer. I den sjarmerende Skopelos by finnes det vakre hvite hus med rød takstein og trange smug, veldig pittoresk og akkurat slik man forestiller seg at en gresk by skal se ut. I bydelen Kastro ligger mange av byens fine kirker, bl. a Panagia to Pirgo som er litt av et symbol for Skopelos. På toppen av byen ligger koselige tavernaer med god gresk mat, livemusikk, dans og herlig utsikt over havet. Langs den lange havnepromenaden finner man flere tavernaer, barer, kafeer og små butikker for den shoppinginteresserte.

Byen Glossa på den nordlige delen av Skopelos ligger som et amfiteater langs en klippe som leder ned til Skopelos andre havn; Loutraki. Noen deler av byen tillater ikke biltrafikk og transport skjer ofte med esel. Her er også husene veldig vakre med fargerike trebalkonger som vender ut mot den flotte havutsikten. Det finnes et par koselige tavernaer å nyte solnedgangen fra.

En annen interessant by er Klima som ble totalt ødelagt ved et jordskjelv in 1965 men nå er delvis bygd opp og vel verdt et besøk.

MAMMA MIA!

Visste du at...
For å finne en passende kirke der bryllupet skulle ta sted fløy filmteamet rundt i et helikopter mens de speidet. De bestemte seg ganske snart for Agios Ioannis Prodromos som dessverre var for liten, og derfor bygde de et hvitt skall (?) utenpå originalen slik at den skulle passe filmen. Les mer om filminnspilningen her>>
Den økende tilstrømmingen av turister som vil se stedene der mamma Mia ble innspilt er ventet, det er vanlig når en stor film utspiller seg i et slikt vakkert miljø. Noen andre filmer som har bidratt til økt turisme finner du her>>
mobilskattejakt-juvelen.jpg Mobilskattejakt: Jakten på den forsvunnede juvelen
En supermorsom skattejakt som barna løser på mobilen. Du setter den raskt og enkelt opp på din egen arrangørside. Superenkelt å ordne - og så kult for ungene! De leter opp posisjoner på et kart og svarer på spørsmål på mobilen mens de er på jakt etter den forsvunnede juvelen!
Les mer og bestill>>

jakten-pa-sjoroverskatten.jpg Mobilskattejakt: Jakten på sjørøverskatten
En supermorsom skattejakt med kart og oppgaver på mobilen! Du setter den raskt og enkelt opp på din egen arrangørside. De leter opp posisjoner på et kart og svarer på spørsmål på mobilen. Superenkelt å sette opp og gjennomføre, og kjempegøy!
Les mer og bestill>>